most sana NOVI GRAD - U Novom Gradu prošle godine, na osnovu dojave građana, prikupljeno je i uništeno 3.368 minsko-eksplozivnih sredstava. Od okončanja rata locirana su 24 minska polja i uspješno deminirana. Dio područja opštine Novi Grad bio je zahvaćen ratnim dejstvima. Stoga je došlo do postavljanja minskih polja, ali i pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava koja su predstavljala opasnost za građane.

– Sva ta sredstva, zahvaljujući Republičkoj upravi Civilne zaštite i opštinskom štabu te Policijskoj stanici, uklonjena se i uništena – kaže Ratko Pavić, načelnik Štaba Civilne zaštite.

U rijeci Sani pronađene su avio bombe iz Drugog svjetskog rata.

– 2008. godine otkriveno je devet avio bombi, tri su izvađene. U međuvremenu su otkrivene još dvije ispod mosta – dodaje Pavić za RTRS, a prenosi portal Kostajnica.com.

Građani Novog Grada nisu upoznati da se u Sani ispod mosta nalaze opasni projektili. U Civilnoj zaštiti u Novom Gradu ističu da u dogovoru sa Republičkom upravom Civilne zaštite rade na pripremama da se u toku ove godine one uklone.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Banija Online zadržava pravo brisanja komentara sa neprikladnim sadržajem!
reklamirajte se cbc