kordunasko vece
BEOGRAD - U subotu 26. marta 2016. godine u restoranu Holivud na Ledinama, Beograd, održano je 28. Kordunaško veče kojoj je prisustvovalo preko 700 Kordunaša i njihovih prijatelja. Prisutne su pozdravili predsjednik Zavičajnog kluba Kordunaša Petar Šaula, zamjenik predsjednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta, predsjednik SKD „Prosvjeta“ iz Zagreba Čedomir Višnjić i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije iz reda Srba Bogdan Rkman. Linta je u svom obraćanju, između ostalog, rekao da je bio u posjeti generalu Đukiću i kapetanu Draganu koji se nepravedno nalaze u splitskom zatvoru i pozvao prisutne da ih pozdrave velikim aplauzom.

kordunasko vece.1
Od gostiju bili su još prisutni načelnik opštine Krnjak Dejan Mihajlović, brigadni general rodom sa Korduna Željko Ninković, delegacije Instituta za savremenu istoriju koji radi na pisanju naučne monografije o Kordunu, Grada Zrenjanina, opštine Stara Pazova, mjesne zajednice Kljajićevo, Nogometnog kluba Petrova gora iz Vojnića, Koalicije udruženja izbjeglica, KUD-a „Ćirilo i Metodije“ iz Busija i Zavičajnog udruženja Banijaca. Posebne pohvale upućujemo Zavičajnom klubu Kordunaša koji je 28. Kordunaško veče organizovao na najvišem nivou.

U službenom dijelu programa nastupili su članovi Pododbora Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Krnjaka, Vojnića i Vrginmosta i KUD-a i „Vuk Karadžić“ iz Čonoplje (opština Sombor). Prisutne posjetioce su zabavljali poznati bend „Tref“ a nastupili su još pjevači Saša Katančić, Ratko Šarac i Radmilo Zekić. Atmofsera na Kordunaškoj večeri je bila odlična i bio je prisutan veliki broj mladih Kordunaša i njihovih prijatelja. Voditelj programa bila je Bojana Vučić. Prisutnima je podijeljeno više stotina primjeraka mjesečnog lista Saveza Srba iz regiona SRPSKO KOLO (dosad su objavljena tri broja).

 
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc