Sjemenski kukuruz za povratnike ZAGREB - Aktivisti Srpskog narodnog vijeća povratnicima su zadnjeg martovskog dana podijelili vreće sjemenskog kukuruza, donaciju Komesarijata za izbeglice i migracije Vlade Republike Srbije.

- Podijeljeno je 900 vreća sjemenskog kukuruza, težine od oko 6,5 kilograma. Donacija je došla u prave ruke jer je riječ o porodicama Srba povratnika slabijeg imovinskog statusa. Svako domaćinstvo dobilo je, zavisno od površine koju obrađuje, jednu do dvije veće – kaže Igor Miodrag iz Centra za razvoj i investicije SNV-a. Miodrag ističe da je riječ o do sada najvećoj donaciji Komesarijata.

- Naša suradnja traje dugi niz godina i zahvalni smo Komesarijatu što ovakvim donacijama omogućava održivi povratak i značajno pomaže povratničkim porodicama - ističe Miodrag, dodajući da je zbog početka sezone sjetve kukuruz stigao u pravi čas.

Ukupna vrijednost donacije je 25.000 eura, s tim da je SNV platio PDV. Kukuruz je podijeljen u Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Koprivničko-križevačkoj, Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Banija Online zadržava pravo brisanja komentara sa neprikladnim sadržajem!
rek b or