stanovi za izbjeglice
BEOGRAD - Izbeglice iz BiH i Hrvatske koje žive na teritoriji prestonice do 4. maja mogu da konkurišu za zakup i otkup 270 stanova u Zemun Polju. Svi zainteresovani potrebnu prijavu i obrazac mogu preuzeti na internet-stranicama: www.kirs.gov.rs i www.beograd.rs, i kod poverenika za izbeglice i migracije prestoničkih opština.

Prema rečima sekretarke za socijalnu zaštitu Nataše Stanisavljević, stanovi se daju u zakup na određeno vreme sa mogućnošću kupovine prema uslovima predviđenim "Zakonom o izbeglicama".

Oni koji su se prijavili na konkurs za neki od 235 stanova u Ovči, koji je objavljen 12. maja 2015. godine, automatski se računaju da su se prijavili i na ovaj novi konkurs. Ipak, potrebno je da komisiji dostave novu dokumentaciju ukoliko su im se u međuvremenu promenili neki lični podaci, a oni koji žele da im se prijava razmatra samo za Ovču potrebno je da podnesu pisanu izjavu do kraja postupka razmatranja prijava.

Cilj ovog programa je da se stambeno obezbedi oko 27.000 najugroženijih raseljenih porodica, odnosno oko 74.000 ljudi na prostoru pomenutih država uključujući i Srbiju. Od ovog ukupnog broja izbeglih bez krova nad glavom, 16.780 porodica koje imaju oko 45.000 članova živi u našoj zemlji.

CENTRI

U kolektivnom centru u Krnjači raseljeni iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine borave u barakama već 20 godina. Tamo su krajem oktobra prošle godine boravile još 92 porodice sa oko 300 članova, kojima su nadležni obećali dom. Osim njih oni koji žive u drugim kolektivnim centrima, izbeglice koje stanuju privatno i bivši nosioci stanarskog prava, koji su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Srbiji, imaju pravo da se prijave na konkurs do 4. maja.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc