kamenjem na saborni hram u karlovcu
KARLOVAC
- U dane kada se proslavlja uspomena na Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista, kada se izrazito poziva na mir, ljubav i toleranciju, Saborni hram Svetog oca Nikolaja u Karlovcu iznova je na meti nečije vandalske ostrašćenosti. U prethodnim danima vandali su kamenicama zasuli bočnu stranu hrama sa željom da unište nadzorne kamere, koje su upravo sa ciljem sprječavanja ovakvih događaja i napada postavljene iznad ulaznih vrata na hramu. Ovog puta pričinjena je materijalna šteta na fasadi hrama i oštećen sistem video nadzora.

Odmah po otkrivanju djela, obavještena je nadležna policijska uprava, čiji su službenici izašli na lice mjesta, izvršili uviđaj i konstatovali činjenično stanje.

Nažalost, razbijanje prozora, kamenovanje, ispisivanje grafita sa simvolima ustaške ideologije, obijanja i krađe u godinama koje su iza nas postali su svakodnevnica u životu Sabornog hrama i Pravoslavne crkve u gradu Karlovcu. Ovaj događaj kao i svi ostali nisu samo kriminalne prirode, sa željom ka otuđenju i sitnim krađama, nego i jasna poruka netolerancije i mržnje uperena ka sveštenstvu i vjernom narodu grada Karlovca.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc