nasa ispovijest
BANJALUKA - Udruženje žene žrtava rata Republike Srpske sve svoje strahove, gubitke i bol koje su doživele tokom sukoba unutar BiH od 1992. do 1995. godine objedinile su u dugo očekivanoj monografiji pod nazivom "Naša ispovjest" koja će, u okviru naučne konferencije Instituta za istraživanje zločina u Jasenovcu, u nedelju biti promovisana u Njujorku, a 11. maja u Vašingtonu.

- Predviđeno je i učešće profesora istorije, sociologije i psihologije sa univerziteta iz SAD, Izraela i Srbije, predstavnika nevladinog sektora iz SAD i Kongresa SAD - navodi se u saopštenju Udruženja.

Knjigu "Naša ispovijest - žene žrtve rata iz Republike Srpske 1992-1995", inače prvu monografiju ovakve vrste, objavio je Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih, u saradnji sa Udruženjem žena žrtava rata Republike Srpske i Predstavništvom RS u Srbiji.

Knjiga je nastala uz svesrdnu podršku kabineta predsednika Republike Srpske, Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Javnog preduzeća "Službeni glasnik" Srbije.

Podrška knjizi pružena je i iz Andrićevog instituta Andrićgrad, Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Ministrastva pravde Republike Srbije - Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama i Eparhije austrijsko-švajcarske Srpske pravoslavne crkve, stoji u saopštenju.


PREVODI NA VIŠE JEZIKA

Na promociji knjige govoriće predsednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić i priređivač knjige Aleksandar Vranješ.

Knjiga je objavljena na srpskom i engleskom jeziku, a u planu su prevod na još neke svetske jezike i promocija u Republici Srpskoj i zemljama regiona.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc