maturanti kantakuzin
ZAGREB - Prigodnim programom devetnaest maturanata osme generacije učenika Srpske pravoslavne opšte gimnazije Kantakuzina-Katarina Branković obilježilo je završetak svog srednjoškolskog obrazovanja. Uz roditelje i nastavnike, svečanosti je prisustvovao Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit zagrebačko-ljubljanski gospodin dr Porfirije.

Slikom i riječju, učenici su se prisjetili najinteresantnijih detalja iz proteklog perioda i pri tome istakli da, ukoliko bi ponovo bili u prilici da odlučuju o upisu u srednju školu, nakon ovog iskustva, izabrali bi da mjesto njihovog školovanja i sazrijevanja bude Srpska pravoslavna opšta gimnazija u Zagrebu.

Čestitke učenicima uputila je razredni starješina profesorica Svetlana Kilibarda, a prigodne nagrade učenicima generacije Mani Boci i Bogdani Stefani Derenj uručio je mitropolit Porfirije.

– Verujem da ste ovdje usvojili ono najvažnije, a to je da, pored sticanja znanja podjednako je važno da budemo čestiti i dobri ljudi, što danas nije nimalo jednostavno – naglasio je Mitropolit čestitajući maturantima završetak školovanja uz želje da i nastavak njihovog obrazovanja bude blagosloven i uspješan.

Tokom juna mjeseca pred maturantima je polaganje ispita državne mature, a potom i upis na željene fakultete.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc