sdss donacija manastiru jasenovac
JASENOVAC
- Predsednik Izvršnog odbora Boro Rkman i predsednik Virovitičko-podravske županijske organizacije Igor Pavković uručili su juče sestrinstvu Manastira Jasenovac vredan poklon. Uručena je veš mašina donacija Samostalne demokratske srpske stranke koja će olakšati život male sestrinske pravoslavne zajednice u ovom mestu.

Donaciju je primila i zahvalila se stranci sestra Serafima starešina jasenovačkog Manastira, a u primopredaju donacije učestvovao je i slatinski paroh otac Dragan Gaćeša koji vodio večernju službu!

Kompleks parohijske crkve Rođenja Svetog Jovana Krstitelja podignute i osvećene 1984. proglašen je manastirom 2000. godine. Krajem prošle godine u Manstir dolaze prve monahinje. Danas o manastirskom kompleksu brinu tri sestre na čelu sa igumaniujom Serafimom.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc