mladena kovacevic
DUBAI - Mladena Kovačević, stjuardesa iz Hrvatske, bila je jedna od 18 članova posade u avionu “Emirata”, koji je u srijedu oko 13 sati prisilno sletio na Međunarodni aerodrom u Dubaiju i tom prilikom se zapalio. Ona je zajedno s ostatkom posade aktivirala tobogan za evakuaciju u vanrednim okolnostima i uspješno evakuisala 282 putnika. “Emirati” su objavili da nijedan putnik ni član posade nije povrijeđen i da su svi zbrinuti na vrijeme.

“Svi smo na sigurnom i nepovrijeđeni. Uspjeli smo da pobjegnemo na vrijeme i evakuišemo sve iz aviona, bez žrtava”, objavila je Mladena Kovačević, iz Siska, na svom Fejsbuk profilu i zahvalila svima na brizi. “Hvala vam na silnim porukama, volim vas i idem da proslavim novu šansu za život koju sam dobila danas! Osjećam se kao ponovo rođena, doslovno! Izgleda da još nije došlo vrijeme da odem”, napisala je Mladena.

Na letu iz indijskog Tiruvanantapurama prema Dubaiju bilo je i 226 Indijaca, 24 Britanca, 11 državljana Ujedinjenih Arapskih Emirata i više od 30 putnika iz još 17 zemalja. Prema neslužbenim navodima putnika, avion je letio normalno bez ikakvih teškoća sve do samog slijetanja. U tom trenutku kapetan im je javio da imaju problema sa gumom za slijetanje i da će morati prisilno da sleti.

Tu informaciju potvrdila je i Aviejšn Herald, nezavisna veb stranica specijalizovana za informacije o avionskim nesrećama, ali i fotografija palog aviona na kojoj se vidi da na Boingu nisu spušteni točkovi za slijetanje. Prilikom udara o pistu vatra je zahvatila prednji deo trupa, a crni dim je ubrzo ispunio kabinu. Na mjesto nesreće ubrzo su stigli vatrogasci koji su uspješno obuzdavali vatru, sve dok u jednom trenutku nije došlo do eksplozije pri čemu je tragično nastradao jedan od njih. Na kraju nisu uspjeli da ugase vatru koja je progutala cijeli gornji dio trupa.


Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc