neven i nikola NOVI GRAD - Neven Lajšić i Nikola Dupalo krenuli su noćas iz Novog Grada bickilima u Rusiju kako bi simbolično ukazali na problem najavljene izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada u neposrednoj oblizini ove opštine, na Trgovskoj gori u Dvoru u Hrvatskoj.

Dogovoreno je da se po dolasku prvo obrate Predstavništvu Republike Srpske u Moskvi, koje će im omogućiti sastanak sa ruskom delegacijom.

Osim što će ukazati na problem, dvojica građana Novog Grada zahvaliće Rusiji i ruskom narodu za pomoć Republici Srpskoj.

Oni kažu da su se za put u Rusiju odlučili jer je to bratska zemlja.

Lajšić i Dupalo putovanje su posvetili dječaku Sergeju Ševiću iz Novog Grada koji 12. avgusta ide na operaciju u London i za čije liječenje je organizovano više humanitarnih akcija.

Njih dvojica će iz Novog Grada preći rutu Zagreb-Grac-Beč /Austrija/ - Bratislava-Brno-Ostrva /Češka/ - Krakov-Varšava /Poljska/ - Viljnus /Litvanija/ - Riga /Letonija/.

Predviđena ruta u povratku je preko Ukrajine, Moldavije, Rumunije, Mađarske i Srbije.

- Taj krug je između 5.500 i 6.000 kilometara, u zavisnosti od toga koliko ćemo skretati zbog odmora - rekao je Lajšić.

Planiraju da u Rusiju stignu za 18 do 20 dana.

Lajšić i Dupalo putovali su biciklima prošle godine u Grčku, a 2014. godine od Novog Grada do Trebinja.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc