vrelo KORENICA - U Vrelu kraj Korenice po mnogima jednom od najljepših sela Like 28.8.2016. održaće se tradicionalni narodni zbor povodom hramovne slave hrama Uspenja Bogorodice iz 1797. godine, kao i prošle godine nakon liturgije u 9 sati predvođene parohom Koreničkim protojerejem Nikolom Malobabićem planira se svečanost otkrivanja spomenika žrtava fašizma 1941-1945 za koji nažalost nisu dobivene sve dozvole kako je planirano iako je zahtjev za podizanje spomenika pokrenut još u maju 2016.

Gospodin Hrvoje Giaconi pročelnik odjela za kulturu sa sjedištem u Gospiću je načelno dao usmeno pozitivno mišljenje još u maju, međutim njegov pismeni odgovor nije stigao do dana današnjeg.

Da li odgovor kasni zbog godišnjih odmora ili je posredi politički pritisak to se može samo nagađati, uglavnom srpski narod Korenice i okolnih sela čiji su preci (njih oko 200) upisani na spomen tabli očekuju i nadaju se da će prevladati razum nadležnih institucija i da će spomenik biti postavljen do 28.8.2016.

Od 12 sati do kasnih večernjih sati održaće se tradicionalni narodni zbor uz KUD "Prosvjeta" Korenica i Udbina i nastup ličkih guslara.

Najavljen je i dolazak ličke grupe Plitvice i jedne poznate estradne ličnosti čije ime je još u tajnosti ali su dogovori još u toku.

U sklopu programa biće i sportskih takmičenja kao i prošle godine.

Dobro došli svi ljudi dobre volje u ličko Vrelo kraj Korenice.Vezane vijesti:
Vrelo kraj Korenice: Spomenik žrtvama fašističkog terora 1941-1945.
Srbi i Rusi zajedno svečano proslavili Malu Gospojinu u Debelom brdu na Krbavskom polju (Video)
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc