Vrelo Korenica
VRELO - U Vrelu kod Korenice je na dan Uspenja presvete Bogorodice održan tradicinalni narodni zbor povodom ovog velikog hrišćanskog praznika. U 9 sati je započela liturgija koju je služio paroh korenički Nikola Malobabić, da bi se u 17 sati nastavilo sa sportskim takmičenjima, nastupima folklornih grupa SKD Prosvjeta, guslara i nastupom estradnih pjevača.

Vrelo_KorenicaZbor je protekao tradicionalno, ali sa vidno manje posetilaca nego prethodne godine. Brojni mještani su nezadovoljni zbog otkazanog podizanja spomenika žrtava fašizma 1941-1945 u porti pravoslavne crkve u Vrelu.

Još u maju ove godine pozitivno mišljenje o podizanju ovog spomenika u porti crkve izrazili su i predstavnici države i crkve – episkop gornjokarlovački Gerasim, kao i pročelnik Konzervatorskog odjela iz Gospića Hrvoje Giaconi usmeno su podržali ovu ideju. Stoga je nezadovoljstvo i razočaranje naroda jer nije ispoštovana njegova volja u mnogo čemu opravdano, jer valjanog obrazloženja za nepodizanje spomenika još uvijek nisu dobili.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc