ikona vjernici DEBELO BRDO - Nakon prošlogodišnje uspješne proslave Male Gospojine i podizanja spomenika uglednom proti Šobat Stojanu iz 18 stoljeća, i ove godine se priređuje zanimljiv kulturno-umjetnički program uz nastupe ličkih folklornih grupa, guslara i popularne ličke grupe Plitvice koji su dobitnici više prvih nagrada na festivalima po Srbiji i dijaspori.

Program počinje 21. septembra u 9 sati liturgijom predvođenom sveštenstvom Srpske Pravoslavne Crkve, a vjerni narod ima priliku da cjeliva čudotvornu ikonu ruskog cara Nikolaja Drugog Romanova, poklon ruskih vjernika i Kozaka koji su svojim dolaskom uveličali proslavu prošle godine.

Od 12 sati počinju ličke tradicionalne sportske igre, nastup folklora i nastup mlade ličke grupe Plitvice koji su svojim nastupima po festivalima u Srbiji već osvojili mnoga srca Krajišnika sa izvornim ličkim pjesmama - ojkačama. Rezultat njihovog rada su mnogobrojne prve nagrade sa kojima se članovi posebno ponose.
Ikona ruskog cara nikolaja 2 romanova ruski kozaci debelo brdo crkva
Nadamo se da će i ove godine posjetioci doći u velikom broju i uveličati centralni praznik srpskog naroda Krbavskog polja.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc