Eparhija dalmatinska humanitarna pomoc 4 SKRADIN - U utorak (20.09.2016.) Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G. Fotije, u pratnji protojereja Save Milankovića i đakona Milenka Lošića, podelio je humanitarnu pomoć u skradinskoj parohiji. Oni su obišli parohijane u Velikoj Glavi, Bratiškovcima i Ždrapnju i nakon razgovora sa njima uručili im prigodne pakete.

Ova humanitarna akcija plod je saradnje mitropolije zagrebačko – ljubljanske i eparhije dalmatinske i uz Božiju pomoć nastaviće se i ubuduće. Briga o siromašnima uvek je bila zastupljena u Crkvi, a posebno je značajna na području Dalmacije gde danas, nažalost, ima biblijske sirotinje. Osim toga, ona je i obaveza svakoga od nas i treba da bude delo svakog hrišćanina, jer su ljubav i milosrđe u samoj srži naše vere.

Poučeni jevanđeljskim kazivanjem o milostivom Samarjaninu treba da budemo svesni da među nama ima dosta ljudi kojima je potrebna pomoć i da svi shodno svojim mogućnostima damo doprinos da bismo im olakšali i ulepšali život, tako što ćemo im obezbediti osnovne namirnice koje im nedostaju, ali i lepu reč i osećaj vrednosti i zajedništva.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc