kod nikanora
VRŠAC - Delegacija Koordinacije na čelu sa predsednikom Skupštine, Milanom Žunićem, predsednikom upravnog odbora Nenadom Abramovićem, sekretarom Jovanom Čakarevićem i potpredsednikom Milanom Mrkelom posjetila je vladiku banatskog gos. Nikanora u Vladičinom Dvoru u Vršcu i zatražila blagoslov za borbu za prava izbeglog, prognanog i raseljenog našeg naroda iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i našeg Kosova i Metohije.

U dužem i prijateljskom razgovoru delegacija je upoznala Vladiku sa stanjem i položajem našeg napaćenog naroda pola veka nakon što je prognan i objasnila svoju misiju.

Delegacija je vladiku upoznala i sa dosadašnjim delovanjem tzv. "krovnih organzacija" koje nisu uspjele da urade ništa sem lične promocije pojedinaca koje ih vode. pa je stoga bilo neminovno napraviti novu organizaciju koja će svojim pre svega patriotskim djelovanjem istinski i združno da se bori za prava našeg naroda u vremenima koja dolaze i koja sigurno neće biti laka.Vladika Nikanor dao je svoj blagoslov i poručio da će uvijek pomoći istinskim naporima svakog pojedinca i organizacije koja istinski zalaže za borbu našeg naroda kako u zemljama porekla tako i u regionu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc