zegar
ŽEGAR - Humanitarna organizacija Srbi za Srbe podržala je projekat izgradnje obrazovne igraonice za srpsku decu na području Žegara u Dalmaciji. Kao što su obaveštavali prethodnih meseci, radovi na igraonici u vidu pripreme zemlje u dvorištu, ograđivanja i postavljanja sprava za igru su odavno završeni, pa je preostalo spoljašnje i unutrašnje uređenje kuće. Za tu namenu organizacija je uplatila 3.500 € za nabavku građevinskog materijala (kompletan materijal za fasadu, keramičke pločice za pod, laminat, keramika za kupatilo i kuhinju, materijal za krečenje i farbanje stolarije). Navedeni materijal je u potpunosti isporučen protekle nedelje, a kao što se vidi na fotografijama, postavljanje fasadne izolacije je u toku.

Udruženje „Žegar u srcu“ koje se takođe aktivno uključilo u ceo projekat, obezbedilo je materijal za uređenje dvorišta, ograde i sprava za igru napolju u vrednosti od oko 2.000 €. Vredi pomenuti da se dosta naših meštana uključilo svojim radom na izgradnji ove igraonice, a među njima i nekoliko ljudi iz porodica koje smo do sada pomagali na ovom području.

zegar 2
Nakon spoljašnjih i unutrašnjih radova, ostalo je još da se igraonica opremi neophodnim sredstvima za rad i igru, za koju će biti potrebno još oko 1.500 €.

Planirano vreme otvaranja igraonice očekuje se do Božića 2017. godine.

Iako je ovo projekat atipičan za organizaciju Srbi za Srbe, oni smatraju da je izuzetno bitan za opstanak i obrazovanje srpske dece sa tog područja, koja žive u svojevrsnoj izolaciji i kojima bi trebalo omogućiti mesto gde bi se okupljali i družili, a istovremeno i ponešto naučili o svom narodu, jeziku, kulturi i veri. Svakako za funkcionalan rad ove obrazovne igraonice uvek će biti potrebno dosta različitog materijala za igru (igračke za različite uzraste, društvene igre, slagalice, slikovnice...) i obrazovanje (različite knjige, dvd filmovi, muzički diskovi, lopte...).

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe poziva sve zainteresovane ljude da ukoliko imaju bilo šta od navedenih stvari, da im se obrate kako bi omogućili da igraonica bude što opremljenija i zanimljivija za decu svih uzrasta.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc