Krka Visovac 3
KISTANJE - Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog Gospodina Gerasima učenici pravoslavnog vjeronauka od petog do osmog razreda osnovnih škola Ivan Goran Kovačić iz Vrbovskog i Nikola Tesla iz Moravica zajedno sa učenicima katoličkog vjeronauka posjetili su gore navedene manastire. Ova posjeta realizovana je u sklopu terenske nastave u kurikulumskom projektu škole.

Zajedno sa učenicima pored vjeroučitelja sa učenicima su putovali: ravnatelj škole, pedagog i još pet nastavnika i učitelja iz predmeta likovnog, geografije i istorije. Po planu predviđenom najprije smo posjetili mastir Krku a zatim i samostan Visovac.
Krka Visovac 1
Krka Visovac 2
Cilj ove mješovite grupe učenika je da se i jedni i drugi upoznaju sa pravoslavnim odnosno katoličkim životom monaha kako u manastiru tako i u samostanu kao i o duhovnim vrijednostima koji se vjekovima njeguju i žive u istima. Ishod zajedničke posjete jeste da učvrsti jedan zavidan sklad vjerske i nacionalne tolerancije i uzajamnog poštovanja kako kod učenika tako i kod njihovih nastavnika i učitelja.


paroh srpskomoravički
protojerej-stavrofor Jelenko Stojanović
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc