pecinci kuce za izbjeglice
PEĆINCI - U zgradi Opštine Pećinci potpisano je 14 trojnih ugovora o otkupu seoskih kuća sa okućnicom, čime je trajno stambeno zbrinuto 14 izbegličkih porodica sa teritorije opštine Pećinci. Ugovori su potpisani u okviru Regionalnog stambenog projekta Republike Srbije, za čiju realizaciju je Komesarijat za izbeglice i migracije opštini Pećinci dodelio ukupno 154.000 evra.

Ugovore su potpisali kupci i prodavci kuća i Opština Pećinci kao realizator Projekta, a u ime lokalne samouprave ugovore je potpisala predsednica pećinačke opštine Dubravka Kovačević Subotički, koja je tom prilikom naglasila da je program stambenog zbrinjavanja izuzetno značajan za integraciju izbegličkih porodica u lokalnu zajednicu.

Među novim vlasnicima kuća je i porodica Danila i Nevene Ilić, koji su potpisali ugovor za kupovinu kuće u Pećincima, u kojoj će ubuduće živeti sa ćerkom Anđelom.

„Zahvalni smo Komesarijatu i Opštini Pećinci na pomoći koju su nam pružili u rešavanju stambenog pitanja. Zadovoljni smo kupljenom kućom. Ima tu još posla na uređenju, ali sa sredstvima koja su nam dodeljena i onima koja smo sami obezbedili mislim da ćemo brzo moći da se uselimo. Najvažnije je da smo izašli iz kirije, jer ćemo ubuduće sredstva koja smo izdvajali za rentu moći da uložimo u uređenje novog doma“ – nisu krili zadovoljstvo Danilo i Nevena.

Juče potpisanim ugovorima svaka od 14 izbegličkih porodica dobila je po devet i po hiljada evra za kupovinu kuće i po hiljadu i po evra za nabavku građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju kupljene kuće, a porodicama je ostavljena mogućnost da u kupovini kuće učestvuju i dodatnim sopstvenim sredstvima.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc