Kolacijada Vocin
VOĆIN - SKD Prosvjeta Voćin organizirala je Prvu Kolačijadu u petak, 25. 11. 2016. godine koje je održana u Hrvatskom domu u Voćinu. Svoje kuharsko i slastičarsko umijeće iskušalo je 11 domaćica s područja Virovitičko-podravske županije. Stručno povjerenstvo, koje su činili Darija Čolić, slastičarka iz Brezovljana, Bogdan Rkman, zamjenik župana Sisačko-molsavačke županije i Sreten Radaković iz Orahovice, jednoglasno je odlučilo da je najbolji kolač, Bronhi kocke, pripremila najmlađa takmičarka Jelena Vučković. Odmah do nje je Ljubica Milašin s Vasinom tortom, a gotovo izjednačenu kvalitetu ponudila je Tomislava Obradović sa svojim kolačem nazvanim Karpati.

Nakon takmičarskog djela uslijedio je kulturno-umjetnički program gdje su se domaćini SKD „Prosvjeta“ pododbor Voćin predstavili s koreografijom „Srpske igre zapadne Slavonije“, potom SKD „Prosvjeta“ pododbor Krnjak koreografijom „Igre s Banije“, kao i novoformirani SKD „Prosvjeta“ pododbor Slatina sa spletom od tri kola.

Prvoj Kolačijadi prisustvovali su i Živorad Savić, konzul Republike Srbije u Vukovaru, Igor Pavković, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Dejan Mihajlović, načelnik Općine Krnjak, Jozo Jaković, predsjednik Općinskog vijeća Voćin, kao i delegacija ureda SNV-a.

Na kraju programa zahvalnice za sudjelovanje svim sudionicima uručila je Dragica Vučković, predsjednica SKD-a Prosvjeta Voćin.

Uslijedila je večera, muzika, druženje i degustacija kolača do ranih jutarnjih sati.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc