vojnic 75 godina
VOJNIĆ - Prije 75 godina, 12. siječnja 1942. oslobođen je Vojnić od fašističkog terora. U četvrtak, 12. siječnja su u parku kod spomenika borcima Vojnića iz II. svjetskog rata položeni vijenci.

U organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Vojnić obilježio se spomen na događaje na koje nas je podsjetio predsjednik Udruge Dušan Crković:

Udruga je osnovana prošle godine:

Nakon polaganja vijenaca otišlo se u obilazak novopostavljenih memorijalnih ploča na Petrovoj gori, nakon čega je otvorena izložba “Partizani kakve još niste vidjeli”:

Obilježavanju je nazočio i Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca Hrvatske, koji je podsjetio da su na mjestu spomenika sahranjena i dva narodna heroja tog kraja te na partizansku bolnicu, kojoj treba vremena i ulaganja da se obnovi i možda postane metom turista:

Predsjednik SAB-a prokomentirao je i sve brojnija nalazišta masovnih grobnica iz vremena nakon II. svjetskog rata:

Poslijepodnevni program obilježavanja oslobođenja Vojnića završen je Izvještajnom skupštinom Udruge antifašističkih boraca i antifašista Vojnić te prigodnim druženjem i zakuskom.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc