porfirije bozanic
ZAGREB
- Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit zagrebačko-ljubljanski gospodin dr Porfirije susreo se u utorak, 31. januara 2017. godine, u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem.

Tokom razgovora Mitropolit Porfirije i Kardinal Bozanić su razgovarali o temama koje se tiču zajedničkog doprinosa u promovisanju kulture života u hrvatskom društvu. Tim povodom osvrnuli su se na nedavno završenu Molitvenu osminu za jedinstvo svih hrišćana i istakli njenu važnost i značaj.

Mitropolit i Kardinal su, takođe, razgovarali o programu predstojećeg trećeg sastanka Mešovite komisije Hrvatske biskupske konferencije i Srpske Pravoslavne Crkve koja zajednički razmatra život i delovanje zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca. Taj sastanak će se održati u Novom Sadu, 13. i 14. februara ove godine.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc