veljunski most
VELJUN
- Za vrijeme prošlotjedne komemoracije u Veljunu lokalni stanovnici obraćali su se saborskom zastupniku SDSS-a Borisu Miloševiću tražeći gradnju novog mosta na Korani, jer je u jesen 2014. godine neviđeno nabujala rijeka odnijela stari drveni most. Veljun su nešto ranije posjetili karlovački župan Ivan Vučić (HDZ) i srpski dožupan Siniša Ljubojević (DSS). U razgovoru s mještanima s obje strane rijeke župan i zamjenik upoznali su ih ‘s trenutnim aktivnostima oko izgradnje budućega mosta armiranobetonskog tipa’.

‘Hrvatske ceste osigurale su sredstva za izgradnju ovog mosta, a trenutno se radi na rješavanju imovinsko-pravnih pitanja za nekoliko parcela lokanog stanovništva te ishođenju građevinske dozvole’, ustvrdili su. Prema riječima župana i njegova zamjenika, taj bi posao trebao biti završen tokom ove godine. Župan Vučić Veljun do sada nije posjećivao, ali dožupan je to učinio više puta.

- Očito je to predizborna aktivnost. Očekuje se početak izgradnje mosta, ali ne bih mogao u ovom času reći kada točno. Vlada je još 2015. godine osigurala sredstva od deset miliona kuna na zahtjev SNV-a i Kluba zastupnika SDSS-a. Dodatno su osigurana i sredstva za uređenje pristupnih cesta. U stalnom smo kontaktu s Hrvatskim cestama i nadležnim ministarstvom. Ministar prometa i veza Oleg Butković je obećao učiniti sve da most krene u izgradnju što prije. Dokumentacija je praktički gotova, ali još postoje problemi imovinsko-pravne naravi, a to uvijek ide vrlo sporo. Vjerujemo u ministrova obećanja - rekao je mještanima Veljuna Boris Milošević.

Načelnik Krnjaka Dejan Mihajlović također ima priču drugačiju od one župana i dožupana.

- Odmah nakon rušenja mosta Milorad Pupovac je dogovorio da se ide u izgradnju novog armiranobetonskog mosta i to je u programu Vlade. Radovi će krenuti čim se otkupi još nekoliko čestica, jer se moraju napraviti i pristupne ceste i time bi se zatvorila imovinsko-pravna priča. Iskolčenje trasa je već napravljeno. Nedavna posjeta župana i zamjenika je čista predizborna aktivnost, iako nisu značajnije doprinijeli donošenju odluke da izgradi novi most - ističe Mihajlović za Portal Novosti.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc