montazne kuce za izbjeglice
RUMA
- U okviru drugog talasa Regionalnog stambenog projeta zbrinjavanja izbeglica u Republici Srbiji šest porodica iz Opštine Ruma je dobilo montažne kuće. Svečanost uručenja ključeva i ugovora održana je u Gradskoj kući, a montažne kuće na sopstvenim placevima dobili su Miroslava Radinović, Jovica Obradović, Slavko Topolić, Tomislav Šimić, Darko Džebro i Slobodan Ilišević.

Predsednik Skupštine Opštine Ruma Stevan Kovačević je napomenuo da rumska lokalna samouprava vodi aktivnu politiku rešavanja stambenih pitanja za izbegla i raseljena lica i dodao da mu je veoma drago što je šest mladih porodica rešilo svoje stambeno pitanje.

- Ruma je primila veliki broj izbeglica. Jedan broj ljudi se vratio u svoje domove, neki su ostali ovde i rešili egzistencionalne probleme, neki su postali uspešni privrednici u našoj opštini, a nažalost neki još uvek nisu rešili goruća pitanja poput krova nad glavom. Zato Opština Ruma sarađuje sa vladinim i nevladinim organizacijama i daje punu podršku svakom projektu koji ima za cilj rešavanje stambenih pitanja za izbegla i prognana lica. Rešavanjem stambenog pitanja, sledi potpuna integracija u društvo i verujem i doprinos razvoju naše opštine, izjavio je Kovačević.

Dragana Obradović
Dragana Obradović
Umesto opravdano odsutnog Jovice Obradovića ugovore i ključeve od kuće je preuzela njegova supruga Dragana u pratnji dvoje dece, sedmogodišnjeg i jedanaestogodišnjeg sina.

- Od proterivanja iz Hrvatske živimo kao podstanari, a došli smo u Opštinu Ruma 1995. godine. Sada konačno imamo naš krov nad glavnom i veoma smo zahvalni na tome. Deci će sada biti i bliže škola, inače, montažna kuća ima 59 kvadrata, sinovi će imati svoju sobu i svi smo zaista presrećni. Imala sam 14 godina kada sam izbegla, sigurna sam da je pred mojom decom srećnije odrastanje, kazala je Dragana.

Dobijene montažne kuće su različitih kvadratura u zavisnosti od broja članova u domaćinstvu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc