El. poštaŠtampaExport ICS

Organizovan prevoz iz Beograda na Cerski marš 20.8.2017

Događaj

Naslov:
Organizovan prevoz iz Beograda na Cerski marš 20.8.2017
Kada:
nedelja, 20. avgust 2017, 06:00 h
Gdje:
Tekeriš - Tekeriš,
Kategorija:
Najave događaja
Izvor:
Srbski svetionik

Opis

cerski mars
Braćo i sestre,

velika nam je čast da vas pozovemo na VIII Cerski marš u nedelju 20. avgusta 2017. godine.

Cerski marš je sad već tradicionalna manifestacija koja podrazumeva pešačenje 35 km od centra Šabca do sela Tekeriš (asfaltnim putem), gde se nalazi spomenik junacima Vojske Kraljevine Srbije. Upravo ti heroji su pobedili pre 103 godine moćnu vojsku Austro-Ugarske monarhije i to je bila prva pobeda Saveznika u Prvom svetskom ratu. A vest o velikoj pobedi odjeknula je širom sveta.

U Cerskoj bici posebno se istakao tada srbski general Stepa Stepanović, komadant Druge armije, koji je nakon bitke unapređen u čin vojvode.

Glavni organizator manifestacije je UG Cerski Marš iz Šabca, dok će udruženje Srbski Svetionik (već treći put za redom) organizovati prevoz iz Beograda, po ekonomskoj ceni.

Polazak iz Beograda je autobusom u nedelju 20. avgusta 2017. u 06:00 sati sa Glavne Železničke stanice (kod Plave lokomotive).

Informacije i prijave možete obaviti putem telefona: 063283563 (Stanko)
ili putem elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sigurna rezervacija podrazumeva uplatu 500 dinara po osobi, na telefon 063283563.

ZABRANjENO JE NOŠENjE POLITIČKIH I NAVIJAČKIH OBELEŽJA (zastave, majice, kape, šalovi i dr.), KAO I KONZUMACIJA ALKOHOLA!!!

Napomena:
Ponesite sa sobom dva sendviča, flašicu vode, kačket i udobne patike.

Ovim putem pozivamo rodoljube iz ostalih gradova: Zvornik, Loznica, Krupanj, Valjevo, Bijeljina, Užice, Čačak, Požega, Ruma, Sremska Mitrovica, Niš, Paraćin, Ćuprija, Kruševac, Kraljevo, Kraguejvac, Vukovar, Ljig, Brčko, Apatin, Bačka Palanka, Smederevo, Požarevac, Novi Sad i Aranđelovac... da se organizuju i dođu kako bi svi zajedno pod jedan bajrak marširali u slavu predaka koji su životom plaćali cenu naše slobode.

IDEMO JER ONI NISU IMALI IZGOVOR!


Lokacija

Lokacija:
Tekeriš
Grad:
Tekeriš
Zemlja:
Serbia

Kordunaški piknik u Oukvilu, Kanada

avgust
nedelja
5
I ove godine u slavu Svetog Ilije, zaštitnika Srpskog Duštva «Kordun», održaće se tradicionalni piknik. Pozivamo naše Kordunaše i sve ljude dobre volje da nam se pridruže u slavlju u nedelju 5. avgusta 2018 godine na imanju Srpske pravoslavne crkve Sv. Apostola i Pavla, 1039 Dundas St W Oakville, O…
Hram svetih apostola Petra i Pavla

Parastos žrtvama rata u Čikagu

avgust
nedelja
5
Povodom 23. godine od zločinačke akcije hrvatske vojske na Krajinu, udruženje krajiških Srba "Prelo" i Sabor krajiških Srba iz Čikaga organizuju parastos žrtvama rata u nedjelju 5. avgusta 2018. godine u 11 časova u manastiru Nova Gračanica , 35240 W. Grant Ave, Third Lake IL. Poslije parastosa usl…
11:00 h
Manastir Nova Gračanica

Parastos stradalima u "Oluji" u crkvi Svetog Marka

avgust
nedelja
5
Povodom 23. godišnjice stradanja Srba u operaciji hrvatske vojske "Oluja", služiće se parastos u crkvi Svetog Marka u Beogradu 5. avgusta 2018. godine (nedelja) u 11 časova.
11:00 h
Crkva Svetog Marka

Poziv na radionicu ojkanja „Duga iznad Krke“

avgust
četvrtak
16
SKD Prosvjeta iz Zagreba poziva zainteresirane da se prijave na radionicu ojkanja koja će se održati od 16. do 20. avgusta ove godine u Kistanjama (Šibensko-kninska županija) pod nazivom „Duga iznad Krke“. Radionicu će voditi iskusni i visokostručni etnomuzikolozi – istraživači, dr.sc. Joško Ća…