El. poštaŠtampaExport ICS

Organizovan prevoz iz Beograda na Cerski marš 20.8.2017

Događaj

Naslov:
Organizovan prevoz iz Beograda na Cerski marš 20.8.2017
Kada:
nedelja, 20. avgust 2017, 06:00 h
Gdje:
Tekeriš - Tekeriš,
Kategorija:
Najave događaja
Izvor:
Srbski svetionik

Opis

cerski mars
Braćo i sestre,

velika nam je čast da vas pozovemo na VIII Cerski marš u nedelju 20. avgusta 2017. godine.

Cerski marš je sad već tradicionalna manifestacija koja podrazumeva pešačenje 35 km od centra Šabca do sela Tekeriš (asfaltnim putem), gde se nalazi spomenik junacima Vojske Kraljevine Srbije. Upravo ti heroji su pobedili pre 103 godine moćnu vojsku Austro-Ugarske monarhije i to je bila prva pobeda Saveznika u Prvom svetskom ratu. A vest o velikoj pobedi odjeknula je širom sveta.

U Cerskoj bici posebno se istakao tada srbski general Stepa Stepanović, komadant Druge armije, koji je nakon bitke unapređen u čin vojvode.

Glavni organizator manifestacije je UG Cerski Marš iz Šabca, dok će udruženje Srbski Svetionik (već treći put za redom) organizovati prevoz iz Beograda, po ekonomskoj ceni.

Polazak iz Beograda je autobusom u nedelju 20. avgusta 2017. u 06:00 sati sa Glavne Železničke stanice (kod Plave lokomotive).

Informacije i prijave možete obaviti putem telefona: 063283563 (Stanko)
ili putem elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sigurna rezervacija podrazumeva uplatu 500 dinara po osobi, na telefon 063283563.

ZABRANjENO JE NOŠENjE POLITIČKIH I NAVIJAČKIH OBELEŽJA (zastave, majice, kape, šalovi i dr.), KAO I KONZUMACIJA ALKOHOLA!!!

Napomena:
Ponesite sa sobom dva sendviča, flašicu vode, kačket i udobne patike.

Ovim putem pozivamo rodoljube iz ostalih gradova: Zvornik, Loznica, Krupanj, Valjevo, Bijeljina, Užice, Čačak, Požega, Ruma, Sremska Mitrovica, Niš, Paraćin, Ćuprija, Kruševac, Kraljevo, Kraguejvac, Vukovar, Ljig, Brčko, Apatin, Bačka Palanka, Smederevo, Požarevac, Novi Sad i Aranđelovac... da se organizuju i dođu kako bi svi zajedno pod jedan bajrak marširali u slavu predaka koji su životom plaćali cenu naše slobode.

IDEMO JER ONI NISU IMALI IZGOVOR!


Lokacija

Lokacija:
Tekeriš
Grad:
Tekeriš
Zemlja:
Serbia

Parastos stradalima u Ravnim Kotarima i Malom Alanu

januar
ponedeljak
22
Ove godine kao i do sada, porodice nestalih i poginulih Krajišnika obilježiće Parastosom 25. godišnjicu stradanja srpskog naroda u Ravnim Kotarima (Maslenica 93.) i na Malom Alanu. Parastos će se služiti u crkvi Sv. Marka, u Beogradu, 22. januara 2018. godine (ponedjeljak), s početkom u 11 časov…
11:00 h
Crkva Svetog Marka

Prvi festival krajiških grupa i pjevača u Americi "Zavičaj u srcu"

februar
subota
3
Prvi festival krajiških grupa i pjevača u Americi pod nazivom "Zavičaj u srcu" u  subotu 03. februara od 18 sati u sali Srpske bratske pomoći, 19697 W Grand Ave, Lindenhurst, IL 60046 kod Čikaga Učestvuju krajiške grupe i pjevači: “Krajišnici Čikaga”, “Radino jato”, “Romino jato”, …
18:00 h
Srpska bratska pomoć