El. poštaŠtampaExport ICS

"Krušedolska zvona", 26. maja

Događaj

Naslov:
"Krušedolska zvona", 26. maja
Kada:
subota, 26. maj 2018
Gdje:
Manastir Krušedol - Krušedol,
Kategorija:
Najave događaja

Opis

krusedolska zvona
KRAJIŠKI CRKVENO-NARODNI SABOR  “KRUŠEDOLSKA ZVONA 2018” biće održan u subotu, 26. MAJA, odlučio je Organizacioni odbor ove manifestacije.

Sabor, u znak sjećanja na žrtve hrvatske vojno-policijske akcije "Bljesak" i sve Srbe žrtve ratova u 20. vijeku, počeće Arhijerejskom liturgijom, a u 11 sati je Parastos.

Prigodan program počeće u 11.30 a centralni dio programa u 13 sati, uz učešće velikog broja KUD-ova, pjevačkih i folklornih grupa i glumaca iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske.


Lokacija

Lokacija:
Manastir Krušedol
Grad:
Krušedol
Zemlja:
Serbia

Dođite na Sijelo Tromeđe u Strmicu

jul
subota
21
Sabor ojkačkog pevanja i očuvanja običaja i folklornih tradicija Srba na tromeđi Like, Bosne i Dalmacije u Strmici kod Knina, „Sijelo Tromeđe“ počelo je sa okupljanjem krajiških ojkača i svirača pre 33 godine. Na vetrovitoj tromeđi, do sada, održano je ukupno 23 sabora. Već uveliko traju priprem…
Strmica

Kordunaški piknik u Oukvilu, Kanada

avgust
nedelja
5
I ove godine u slavu Svetog Ilije, zaštitnika Srpskog Duštva «Kordun», održaće se tradicionalni piknik. Pozivamo naše Kordunaše i sve ljude dobre volje da nam se pridruže u slavlju u nedelju 5. avgusta 2018 godine na imanju Srpske pravoslavne crkve Sv. Apostola i Pavla, 1039 Dundas St W Oakville, O…
Hram svetih apostola Petra i Pavla