sdss vrginmost VRGINMOST – U nedjelju će biit održan drugi izborni krug za načelnika Općine Gvozd. Kandidat SDSS-a Branko Jovičić u prilici je da dokaže nadmoćnu pobjedu nad konkurencijom u prvom krugi 20. Marta, kada mi je za apsolutnu pobjedu manjkalo sedam glasova!
Protiv kandidat mu je SDP-ovac Zdravko Stijepović.

U prvom krugu podsjetimo Jovičić I njegova zamjenica Sanja Mirilović dobili su povjerenje 568 birača ili 49.26%, a Stjepović I njegov zamjenik 330 glasova (28.62%).

Iako rezultat prvg kruga ide apsolutno u prilog Jovičiću, za drugi krug je izvršena maksimalna mobilizacja I koncentracija. Tako je sinoć održan I predizborni skup na kojem su Jovičuću podrški iskazali potpredsjednik stranke dr. Milorad Pupovac, predsjednik Izvršnog odbora Boro Rkman, načelnik općine Krnjak Dejan Mihajlović I član Glavnog odbora stranke Saša Milošević.

Na biračkom listiću Branko Jovičić I zamjenica sanja Mirilović su pod rednim brojem 1.

Izborni optimizam za nedjeljni drugi krug temelji se i na sjajnom rezultatu SDSS-ove liste za općinsko Vijeće, najboljem u istoriji OO SDSS Gvozd, na osnovu kojeg naša stranka umjesto dosadašnja 4 ima 7 mandata i ima većinu u predstavničkom tijelu!
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc