milorad pupovac vn ZAGREB - Potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac poručio je danas da će ta stranka podržati opoziv premijera Tihomora Orešković i dodao da to nije drama, već bi drama bila da se isto ponovi za mesec, dva ili tri.

Pupovac je za govornicom u parlamentu ukazao da je hrvatska vlada od samog početka ukazivala da je ovakv ishod neizbežan zbog načina na koji se vladajuća koalicija sastavljala, kako je funkcionisala i zbog činjenice, kako je rekao, što se u ovih šest meseci nije uspostavila funkcionalna vlada.

"Koliko je ko odgovoran u toj vladi nije na nama, bar ne na mom klubu da utvrđuje", rekao je Pupovac.

On je istakao da vlada ne samo da nije funkcionisla, već nije našla ni način da integriše manjine i manjinsku politiku u svoj program.

Ovo je, kazao je, prva vlada koja nije zaustavila i nije znala zaustaviti porast netolerancije i sukobljavanja i antimanjinskih poruka koje su se razvijale i podržavale u vladi i na koje se odgovaralo opštim porukama sve dok međunarodna zajednica nije rekla - dosta.

Time je, istakao je, međunarodni ugled Hrvatske, a jedan sam od učesnika stvaranja toga, teško narušen i još nije oporavljen.

Pupovac je kritikovao i javno pravnu politiku vlade zbog koje nema poverenja u funkcionisanju institucija, a što se odražava na dolazak investitora i kreditora.

"Mi smo prešli teško razdoblje oporavka javno pravnih institucija i ne smemo dozvoliti da se one danas urušavaju", rekao je i dodao da bi sve ovo trebalo biti pouka svima da se na ovakav način, sa ovakvim eksperimentom nijedna vlada više ne može i ne sme sastavljati.

Jer, kako je rekao, Hrvatska ovu vrstu eksperimenta iz ekonomskih razloga, javno pravnih i političkih razloga sebi više ne sme dozvoliti.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc