aleksandar vucic
VRGINMOST - Poštovani Predsjedniče Vlade Republike Srbije, potaknuti dešavanjima u Hrvatskoj i sve težem položaju Srba, te odnosima Srbije i Hrvatske, obraćamo Vam se sa molbom da primite predsjednike regionalnih vijeća srpske nacionalne manjine sa područja Korduna, Gorskog Kotara, Istre i zapadne Slavonije.

Iz sredstava saopštavanja dobivamo površne informacije o Vašim susretima sa predsjednikom SNV-a, g. Pupovcem. Srpsko narodno vijeće je udruženje koje se predstavlja kao koordinacija regionalnih Vijeća. Međutim, SNV u ovom sazivu, nepozivanjem na konstituirajuću skupštinu, nije dozvolio da u radu tog udruženja učestvuju Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske, Primorsko-Goranske, Karlovačke i Požeško-Slavonske županije iz nama nepoznatih razloga. Kako koordinacija, prema Zakon o Registru vijeća, koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, nikad nije osnovana niti registrovana, a ni nama nije moguće sudjelovati u radu SNV-a, ostavljeni smo da se snalazimo kao i ratnih godina.

Na području koje predstavljamo živi preko 40.000 Srba, odnosno 25% ukupnog broja Srba u Hrvatskoj. Pretpostavljamo da dobivate razne informacije o međusobnim odnosima u srpskoj zajednici u Hrvatskoj, pa imamo potrebu da Vas izvijestimo što realnije i objektivnije o istom, u najboljem interesu za Srbe na području Hrvatske.

Predstavnici u vijećima nacionalnih manjina u Hrvatskoj se biraju neposredno preferencijalnim glasovima što nam daje legitimitet u predstavljanju srpskog naroda na našim područjima.

Žao nam je što udruženje SNV-koordinacija vijeća srpskih nacionalnih manjina, ne dozvoljava sudjelovanje u radu i našim vijećima, jer takav odnos narušava dignitet i autoritet SNV-a pred institucijama i tijelima državne uprave u RH, a dodatno pogoršava status Srba u Hrvatskoj.

Poštovani Predsjedniče Vlade Republike Srbije, vjerujemo da ćete naći vremena da primite, dole potpisane, predsjednike VSNM jer se kao napaćeni narod, u ovim teškim trenucima, možemo samo osloniti na pomoć naše matične Države Srbije.

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine
Primorsko Goranske županije
Jovica Radmanović

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine
Istarske županije
Milan Rašula

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško Slavonske županije
Veljko Džakula

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine
Karlovačke županije
Mićo Zatezalo

Naš kontakt: GSM: +385 95 910 2677 mail -adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
GSM: +385 98 440 693 mail -adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc