sdss petrinja
PETRINJA - Članovi Skupštine Gradske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke Petrinja na subotnjoj sednici za predsednika organizacije jednoglasno su izabrali Milu Zubanovića (drugi sa desna u prvom redu op.a.). Potpredsednik je Dušan Babić, a izabrani su petočlani Izvršni odbor kao i Nadzorni odbor od tri člana.

Održavanjem izborne Skupštine i izborom novog vodstva ogranka, uspešno je završen proces konsolidavije ove organizacije koja se duži period vremena unazad nalazila u stalnoj krizi. Kriza je kulminirala proletošnjom ostavkom i napuštanjem članstva stranke Mare Vilus dugogogodišnje predsednice.

Zubanović je bio na čelu stranačkog tima kojeg je u cilju konačnog sređivanja stanja u ogranku imenovala Županijska organizacija SDSS-a Sisačko-moslavačke županije. Uz Zubanovića u procesu “oporavka” ove za stranku značajne organizacije učešće su imali Dušan Polimac, prof Dragica Babić, Dušan Babić, Milan Stojaković i drugi članovi stranke.

“Raduje nas što će konačno i Petrinja imati stabilan stranački ogranak. Petrinja koja ima znatan izborni potencijal za našu stranku, do sada je uvek bila na rubu događaja. Verovali smo da će tadanje stranačko vodstvo raditi više sa našim sunarodnicima, ali toga nije bilo. Kada smo se nakon parlamentarnih izbora u novembru 2015. suočili sa poraznom činjenicom da smo u Petrinji gde imamo organizaciju dobili manje glasova nego u Novskoj gde nemamo ogranak – na županijskom nivou smo odlučili da tako više ne ide, rekao je danas stranačkoj info službi prvi čovek sisačko-moslavačkog SDSS-a Milan Krstinić. Podsetio je da je Izvršni odbor formirao višečlani tim i dao zadatak konsolidacije ogranka.

Osim samog gradskog sedišta u sastavu Petrinje je i preko dvadesetak naselja u kojima su Srbi većina ili čine znatan broj stanovnika. Sa tim ljudima nije rađeno svih ovih godina. Prioritetan je zadatak obići ih, razgovarati, pojasniti im politiku SDSS-a, vratiti ih iz okrilja drugih stranaka kojima su otišli jer SDSS.a gotovo da i nij ebilo na petrinjskom terenu, rekao je Zubanović na Skupštini.

Održavanjem petrinjske Skupštine, stranka je u Sisačko-moslavačkoj županiji završila proces unutarstranačkih izbora na opštinskom i gradskom nivou koji je održan u svih 11 organizacija. U toku su pripreme za održavanje redovne Izveštajno-izborne skupštine županijske organizacije koja će, u skladu sa rokovima koje je odredio Glavni odbor, biti održana do kraja novembra 2017.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc