Ivan Pernar
Ivan Pernar
ZAGREB
- Nakon što je poslanik hrvatskog parlamenta Ivan Pernar izneo stav da se u Jasenovcu dogodio genocid, a da je "Oluja" bila etničko čišćenje, od tih izjava ogradila se i njegova stranka "Živi zid".

"Mišljenja koja je poslanik Ivan Pernar izneo o Drugom svetskom ratu i Domovinskom ratu ne predstavljaju stav stranke 'Živi zid'", stoji u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici te stranke, prenosi portal Indeks.

"Živi zid" dodaje da bi istoriju trebalo prepustiti istoričarima.

"Poštujemo i cenimo stavove Pernara o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji i svetu, posebno o monetarnoj i ekonomskoj politici, ali u slučaju procenjivanja događaja iz hrvatske prošlosti, on ne samo da nije izneo stavove stranke, već je, štaviše, izneo suprotna stanovišta ogromne većine članstva 'Živog zida'. Iz tog razloga stranka se ovim saopštenjem ograđuje od navedenih stanovišta", poručili su iz "Živog zida".

Pernar je događanja u Jasenovcu za vreme Drugog svetskog rata prozvao genocidom, dok je hrvatsku vojno-policijsku akciju "Oluja" iz 1995. godine okarakterisao kao etničko čišćenje.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc