branko jovicic
SISAK - Branko Jovičić, načelnik Općine Gvozd, novi je čelnik Županijske organizacije SDSS-a Sisačko-moslavačke županije. Odlučeno je tako na večerašnjoj izvještajno – izbornoj Skupštini ove stranke održanoj u Sisku.

Jovičić koji je već ranije bio predsjednik županijskog SDSS-a od 2006. do 2008. godine, sada je na ovom mjestu naslijedio Milana Krstinića, koji je bio predsjednik stranke od 2008.godine.

O smjeru u kojem će voditi stranku u narednom razdoblju, Branko Jovičić je rekao:

„Smjer je jednostavan. Zadržat ćemo, kako se mornarskim rječnikom kaže, isti kurs. Naš brod će ploviti istim smjerom kao što je išao i dosad. Mislim da članovi Županijske organizacije stranke i ljudi pripadnici srpske nacionalne manjine nisu pravili nikakve probleme ni u Sisačko-moslavačkoj županiji ni u svojim općinama i gradovima. Ima nas 11 općinskih organizacija i mislim da smo uglavnom bili konstruktivni u političkom životu i da smo sa svim političkim strankama i partnerima uredno i korektno surađivali u općem interesu, za Sisačko-moslavačku županiju i Republiku Hrvatsku. To je taj smjer koji ćemo zadržati i dalje“, rekao ne novi predsjednik SDSS-a Sisačko-moslavačke županije.

Na izvještajno – izbornoj Skupštini SDSS-a Sisačko-moslavačke županije jednoglasno je prihvaćen i zaključak kojim se osuđuje paljenje srpske zastave u Glini te poziva institucije da otkriju počinitelja.

Usvajanje zaključka predložio je zamjenik župana iz redova srpske nacionalne manjine Bogdan Rkman koji je izvijestio kako je u Glini prethodne noći zapaljena zastava koja je bila postavljena na zgradi u kojoj je sjedište glinskog pododbora Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“ i glinskog Vijeća srpske nacionalne manjine. Uz nju je nagorjela i državna zastava Republike Hrvatske.

Rkman je predložio da se usvoji zaključak kojim Skupština kao najviše tijelo Županijske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke u Sisačko-moslavačkoj županiji osuđuje ovaj vandalski čin i iskazuje nadu da će nadležne institucije, prije svega pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova pronaći i identificirati počinitelje, a pravosuđe ih skladu sa zakonom i sankcionirati.

Prijedlog zaključka jednoglasno je usvojen.

Paljenje zastave osudili su i gosti Skupštine : predsjednica Županijske skupštine i članica predsjedništva Županijske organizacije HDZ-a Ivanka Roksandić, predsjednik županijske organizacije SDP-a Zoran Vasić, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Ivan Nekvapil, predsjednik DSU-a Hrvatske Milivoj Tičarić, predsjednik SDA Hrvatske Šaban Kadrić i predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović. Svi gosti Skupštine pozvali su na zajedništvo i suradnju za dobrobit svih stanovnika i naše županije i Republike Hrvatske.

Stranka SDSS u Sisačko-moslavačkoj županiji kroz 11 općinskih organizacija okuplja 950 članova. U dvije općine – Gvozdu i Dvoru članovi ove stranke obnašaju dužnost načelnika. U Glini i Hrvatskoj Kostajnici imaju zamjenike gradonačelnika, a zamjenike načelnika u Majuru i Hrvatskoj Dubici. Vijećnici iz redova ova stranke sudjeluju i u radu općinskih i gradskih vijeća na području naše županije.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc