Ustaše i četnici Ustaše i četniciKaže se da pametan čovjek uči na tuđim greškama, a budala na svojim. Što je onda onaj koji nikada ne nauči ni na svojim ni na tuđim?

Ostaviti ću vama samima da odgovorite na ovo pitanje.

Kod nas se uporno odvija nekakva predstava uvijek po istom scenariju. Uvodni dio je gromoglasno najavljivanje odlučnih zahvata, koji bi ovu državu trebali pretvoriti u zemlju meda i mlijeka, nakon čega slijede objave paketa mjera što su smislile mudre stranačke glave. Odmah potom dolazi zaplet, jer sa svih strana dolaze kritike i zahtjevi da se jedna ili druga mjera olabavi, odgodi ili ukine. Čim se vlada nađe u slijepoj ulici, umjesto da se okrene i potraži nekakav izlaz, na scenu istrčavaju ustaše, partizani, četnici, strani i domaći neprijatelji, komunisti, fašisti, trogloditi, teroristi, marsovci i Chuck Norris. I tko više kraj toliko šarenih “junaka” ima snage još slušati o nekakvoj poreznoj ili kurikularnoj reformi. Za to što đaci nisu dobro prošli na nekakvim PISA testovima krive su manjine i djeca s posebnim potrebama, a razlog zbog kojega mladi odlaze je taj što je u našoj zemlji obilja med iz Kine, a mlijeko tko zna od kuda. Najgore je to što se kod nas dijele uvozne čokoladice iz Srbije (domaće dolaze iz “Milkalanda”), pa oni pred njima pobjegoše glavom bez obzira u neke zemlje gdje ih nema.

I dok se naši tradicionalni neprijatelji nama u inat slade Krašovim “Bajaderama”, mi odmah po kratkom postupku blokiramo pregovore. Tako sada čokolada ima gorak okus ne samo nama nego i njima. Jedino što se “Mutti” i Bidenu ne sviđa kako se deriščad ponaša pa će dobiti po turu i jedan i drugi. Ali nema veze, to kod kuće uvijek mogu prodati kao vlastite diplomatske uspjehe.

Sva sreća da dolazi Božić pa je sve ponijelo blagdansko raspoloženje i sa svih strana odjekuje “Slava Bogu na visini! I na zemlji mir ljudima dobre volje.” U hrvatsko-srpskim verzijama umjesto “mir” stoji “čokoladica ljudima dobre volje”, ali dok se ne dogovore Krašova ili Soko Štark dijeliti će se Milka koja je domaći proizvod u obje zemlje.

A. Olujić / PS Portal
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc