boris milosevic u sisku
SISAK
- Saborski zastupnik Boris Milošević na poziv Županijskog veća srpske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije prisustvovao je večeras u Sisku redovnoj sednici Veća. Većnice i većnike ovog tela srpske manjinske samouprave zanimao je proces i dinamika u razgovorima sa aktuelnom Vladom na stvaranju uslova za revitalizaciju zajednice kako u županiji tako i u čitavoj RH.

Tokom iscrpnog izlaganja i obrazlaganja aktivnosti Kluba SDSS-a u Hrvatskom saboru Milošević se posebno osvrnuo na problematiku stambenog zbrinjavanja i otpis parničnih troškova usled tužbi brojnih srpskih porodica zbog ubistva njihovih članova. “Kroz izmene zakona o stambenom zbrinjavanju tražimo da se uvede jednostavnija procedura podnošenja zahteva, da se dovrši program obnove još oko hiljadu i nešto nerešenih slučajeva, da kvadrat stambenog prostora bude jeftiniji pri otkupu od sadašnje cene. Posebno tražimo novu kategorizaciju objekata jer pre deset godina što je bila 3. kategorija sada je potpuna ruina jer se nije obnavljalo ni ulagalo”, rekao je.

Znatan broj srpskih familija tužio je državu zbog ubistva člana familije, sporove su izgubili i sada im se parnički troškovi penju na basnoslovnih stotinjak hiljada kuna. Neko vam je ubio roditelja, a vi još morate platiti sudske troškove jer ste izgubili spor! Napomenuo je da su takvim porodicama čiji su se sporovi vodili do 2003. otpisani troškovi, a za one nakon ovog vremena sledi politička i pravna borba.

Reči je bilo i u ratu neisplaćenim penzijama, uvođenju srpske redakcije pri HTV-u i drugim aktuelnim temama.

Osim 25-oro članica i članova Veća, sednici su prisustvivali predsednici opštinskih i gradskih veća srpske nacionalne manjine iz Sisačko-moslavačke županije. U radu sednice učestvovao je i zamenik župana Boro Rkman.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc