milorad pupovac BEOGRAD - Vlada Srbije pomoći će institucijama srpske zajednice u Hrvatskoj u jačanju njihovih programskih kapaciteta, posebno u sferi obrazovanja i kulture, saopšteno je danas nakon sastanka premijera Aleksandra Vučića i predsednika Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Milorada Pupovca.

Kako je saopšteno, Vučić i Pupovac razgovarali o aktuelnom položaju Srba u Hrvatskoj i o načinima na koje Vlada Srbije može da doprinese rešavanju teškoća s kojima se Srbi u Hrvatskoj suočavaju, kao i unapređenju njihovog položaja.

Izraženo je očekivanje da će unaprđenje položaja Srba u Hrvatskoj i rešavanje objektivnih teškoća biti rešavano u njihovom dijalogu sa Vladom Hrvatske.

"Premijer Vučić je još jednom istakao opredeljenost Srbije za dobrosusedske odnose sa Hrvatskom, rešavanje otvorenih pitanja, kao i regionalnu saradnju i saradnju u okviru evrointegracija, sa ciljem obnove poverenja i očuvanja stabilnosti", navodi se u saopštenju.

 
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc