natalija koprenica
KARLOVAC
- Natalija Koprenica, dosadašnja predsjednica SDSS-a u Karlovcu, ponovno je izabrana na tu dužnost na izvještajno-izbornoj skupštini gradske organizacije održane prošlog petka. Za potpredsjednike su izabrani Perica Matijević i Maša Mikšić, a sekretar organizacije je i dalje Nada Radović. U Izvršni odbor su izabrani Dušan Jerosimić, Petar Linta i Nikola Malešević. Usvojeni su izvještaji o radu i plan rada za naredno razdoblje.

-Na izborima za Gradske četvrti i Mjesne odbore postigli smo zapažen rezultat i dobili jedanaest naših članova u tim skupštinama u odnosu na jednog kojeg smo imali do tada. Nažalost došlo je i do podjele u gradskoj organizaciji i dio članova nas je napustio. Ne trebamo se svađati kako se drugi ne bi veselili našoj podjeli. Ako netko radi na dobrobit srpske zajednice dobro je došao-kazala je Natalija Koprenica. Kako se većina karlovačkih Srba odnosi prema SDSS-u ilustrirala je podatkom sa komunalnih izbora u Gradskoj četvrti Grabrik gdje je SDSS dobio svega četiri glasa od 800 upisanih glasača. Većinu srpskih glasova dobio je SDP, ali kada ljudima treba riješiti neki problem onda pomoć traže od SDSS-a i ostalih tijela srpske zajednice, dodala je staro-nova predsjednica.

-Nažalost, nemamo svog predstavnika ni u Gradskom vijeću Karlovca ni u Županijskoj skupštini i to moramo promijeniti i dobiti naše ljude u ta tijela. I dalje je kod ljudi, posebno u urbanim sredinama, prisutan strah od izjašnjavanja i uzimanja na izborima manjinskog-roza glasačkog listića. A, bez ljudi u tijelima nije moguće pomagati ljudima. Žalosno je da od šest hiljada Srba u Karlovcu dobijemo 200-300 glasova pa nam je mogućnost djelovanja jako sužena. Slično je i u Saboru gdje je SDSS dobio oko 30 hiljada glasova od 138 hiljada Srba sa pravom glasa. Mi bi mogli biti novi Most na primjer da dobijemo 100 hiljada glasova pa bi nas se pitalo o mnogočemu-kazao je Dejan Mihajlović, povjerenik SDSS-a za Karlovačku županiju i načelnik općine Krnjak.

Izborna skupština županijske organizacije treba se održati do sredine februara.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc