skupstina sdss smz
SISAK
- Delegati Skupštine Županijske organizacije SDSS-a Sisačko-moslavačke županije na sinoćnjoj sednici održanoj u Sisku jednoglasno su usvojili dva izveštaja; izveštaj o radu predsednika organizacije Branka Jovičića u prvih “stotinu dana”, te izveštaj o radu u četvorogodišnjem mandatu zamenika župana Bogdana Rkmana.

Pred 39 prisutnih od ukupno 51 člana Skupštine, Jovičić je rekao kako je u protekla tri meseca koliko je na ovoj poziciji obišao sve organizacije i upoznao se sa stanjem. “Imamo kompletiranu stranku u celoj županiji sa pet gradskih i sedam opštinskih organizacija”, rekao je Jovičić naglasivši da su za protekla tri meseca održane četiri sednice Izvršnog odbora i da se SDSS ozbiljno sprema za najveći izazov – skorašnje lokalne izbore.

Iznoseći 45-minutni izveštaj o svojem radu, zamenik župana Rkman podsetio je na medijske, verbalne i druge napade koje je trpio najvećim delom mandata, te da je uprkos njima u prvoj godini mandata nešto urađeno. “Sve što sam uspio uraditi u prvih godinu i nekoliko meseci urađeno je na osnovu korektnih ljudskih odnosa sa pojedinim šeforima županijskih resora, a ne na osnovu moje političke moći koju nisam imao jer nismo imali većnike u Skupštinu kao neophodnu polugu za uspešan rad”.

Naglasio je kako se situacija drastično u pozitivnom pravcu menja promenom županijske vlasti i dolaskom HDZ-ova župana Ive Žinića koji je zamenio SDP-ovu upravljačku strukturu. “Ta situacija, naglasio je, naročito je poboljšana od momenta odluke nezavisnog većnika Vlade Đakovića na pređe u SDSS-, čime je stranka dobila i većnika ali i potpredsednika Županijske Skupštine”. Izveštaj je tematski podelio u četiri celine; rad sa strankama, obilazak terena i pomoć sunarodnicima pojedincima i institucijama, koordinacija srpskih istitucija i stranački rad. Ukazao je na niz akcija posebno ističući jednokratne novčane pomoći pojedincima, pomoći za školovanje učenicima siromašnog materijalnog stanja, obilazak, podrška i pomoć požarima i poplavama ugroženih sunarodnika. Ukazao je na dobru saradnju sa parohijama Srpske pravoslavne Crkve i sredstva koja je osiguravao, kao i saradnju sa organizacijama iz sfere kulture, te podršku, antifašističkim i drugim manifestacijama.

Skupština je donela odluku o proširenjeu svojih članova sa 51 na 52 kako bi i članovi novoosnovane organizacije u Hrvatskoj Dubici imali svoje predstavnike u najvišem županijskom stranačkom telu.

Razmatrajući izbornu strategiju rečeno je kako je minimalan cilj zadržavanje broja mandata u opštinskim i gradskim većima sa izbora 2013. kada ih je bilo 24. Prioritetan je cilj što se predstavničkih tela tiče je ulazak u županijsku Skupštinu! Za izvršne pozicije SDSS ide na načelničke pobede u Vrginmostu i Dvoru, dogradonačelničke u Glini i Kostajnici, pozicije zamenika manjinskih načelnika u Majuru, Hrvatskoj Dubici, Hrvatskoj Kostajnici, Donjim Kukuruzarima i Topuskom. “Otvoreni smo za razgovore i moguće koalicije sa svim relevantnim političkim opcijama, osim ekstremne desnice”, zaključeno je.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc