Nikola Arbutina
Nikola Arbutina
DVOR NA UNI - Sa osvojenih 1237 glasova (62.32%) Nikola Arbutina je pobjednik drugog kruga izbora za načelnika opštine Dvor. Njegov protivkandidat Marko Tepšić (HSS/DSS) dobio je 676 glasova odnosno 34.06%

Kandidati SDSS-a za načelnika u Trpinji i Gračacu – Svetislav Mikerević i Goran Đekić nisu u drugom krugu dobili neophodan broj glasova za opštinski načelnički mandat.

Mikerević je dobio 1014 glasova (39.29%), a protivkandidat Miroslav Palić 1505 (58.31%).

Goran Đekić i njegov koalicioni zamjenik za načelničku poziciju Mišel Šljivić dobili su povjerenje 1012 biračica i birača (44.02%), dok je kandidatkinja HDZ-a Nataša Turbić osvojila 1222 glasa ili 53.15%.

Nakon pobjede u Dvoru Samostalna demokratska srpska stranka ima 16 načelnika opština, 27 zamjenika opštinskih načelnika uključujući i kandidate koji su prošli iz “manjinske kvote”, šest zamjenika župana, pet zamjenika gradonačelnika i 194 vijećnika u općinskim i gradskim vijećima i županijskim skupštinama.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc