Zamjenik župana SMŽ iz redova srpske nacionalen manjine, dr Dušan Bjelajac
Zamjenik župana SMŽ iz redova srpske nacionalen manjine, dr Dušan Bjelajac
ZAGREB - Demokratski savez Srba  danas je najoštrije osudio napad na svog stranačkog kolegu - zamjenika župana Sisačko-moslavačke županije iz reda srpske zajednice mr.dr.Dušana Bjelajca. Kako navode, ovaj čin pokazuje kakva je pozicija političara srpske zajednice u današnjem hrvatskom društvu i kakva je atmosfera u kojoj oni rade ali i u kakvim uslovima žive većina pripadnika srpske zajednice.

"Ovakvo postupanje posljedica je neodlučnosti najviših državnih vlasti da pokažu jasan stav i djelovanje kada je u pitanju zaštita najviših vrijednosti države i društva. Političku odgovornost za ovakvu situaciju ima i SDSS koji je učešćem u interesnim koalicijama omogućio da se pojedinci okome na elementarna građanska prava.

Suvremeno društvo ne treba trpiti ovakve ispade i u njemu ne smije biti prostora za napade na njegove građane, kao što je i doktor Dušan Bjelajac koji je preko četrdeset godina svog života posvetio liječenju ljudi. Poruka koja se šalje ovim činom je sramna te je za svaku osudu.

Ponovno pozivamo SDSS sa izađe iz desne koalicije ako iskreno žele pomoći u gradnji civiliziranog društva u Hrvatskoj i čuvati dostojanstvo naroda kojeg predstavljaju.", kaže se u sopštenju koje potpisuje Glavi savjet DSS-a

"Želim skrenuti pažnju nekim političkim strankama da ne koriste napad na mene u svrhu svoje političke promidžbe. Demokratski savez Srba će otvoreno razgovarati o problemima svih grupacija u Hrvatskoj, te na taj način doprinositi gradnji tolerantnijeg društva." -  istakao je danas dr Bjelajac.

Po završetku aktuelnog sata županijske skupštine vijećnik Pandža prišao je stolu za kojim je sjedio Bjelajac, uputio mu niz verbalnih uvreda i kao kulminaciju anticivilizacijskog ispada, ispred njega podigao sto i njime tresnuo na pod. Ovo nije bio prvi napad na predstavnike srpske zajednice. Naime i prethodni zamjenik župana iz redova srpske nacionalne manjine Boro Rkman bio je nekoliko puta meta verbalnih napada na županijskim skupštinama. 
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc