toma fila
BEOGRAD
- Usvajanje Zakona o pravima hrvatskih branitelja, u čijem nacrtu su Srbija, Crna Gora i veliki broj pripadnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj označeni kao agresori, imalo bi velike posljedice po Srbe u ovoj zemlji, ocijenio je advokat Toma Fila.

"Ako bi bio usvojen, zakon bi imao velike posledice po Srbe u Hrvatskoj jer bi mogli da budu maltretirani kao agresori, kao ljudi koji su napadali mirno hrvatsko stanovništvo, rasturali hrvatsku državu", rekao je Fila za "Sputnjik".

Što se tiče Srbije, kaže Fila, Hrvati moraju da dokazuju žrtve, iako je milion Srba iseljeno iz Hrvatske. On je naglasio da je ovakav prijedlog zakona politička odluka i da, ako bi se tako poigravali, i Srbija može da donese zakon da je Hrvatska izvršila agresiju na Srbiju ili na Portoriko ili na Mozambik".

Fila podsjeća da Hrvati nikad nisu priznali da su se Srbi iselili bježeći od ustaškog noža i da su ubijani i maltretirani.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc