sdss smz SISAK - Nezadovoljavajući položaj srpskih zamenika opštinskih načelnika i gradonačelnika, medijska izolacija i saradnja u predstavničkim i izvršnim telima županija, bile su ključne tačke sinoćnje sednice Izvršnog odbora županijske organizacije SDSS-a Sisačko-moslavačke županije održane u Sisku.

“U županijskoj skupštini naše dve većničke ruku nisu prevaga, ali svojom podrškom “podebljavamo” sadašnju skupštinsku većinu jer je to jedini način da ostvarimo nešto za naše sunarodnike u županiji”, rekao je predsednik organizacije Branko Jovičić. Zajedno sa većnicom Mirjanom Oluić osvrnuo se i na nedavno podršku dožupanu Dušanu Bjelajcu (DSS) kada ga je pokušao fizički napasti HSP-ov županijski većnik. “Postupili smo oboje ljudski pre svega. Umesto kurtoazne zahvale dobili smo od gospodina Bjelajca javnu “pridiku” kako njega ne treba braniti”!

Zamenici načelnika i gradonačelnika iz srpske nacionalne manjine u najvećem broju, kako u proteklim mandatima tako i danas, rade poslove koji nisu u opisu onoga poslova zašta su izabrani. Umesto da se bave infrastrukturom srskih naselja, zapošljavanjem, kulturom…ono su voditelji javnih radova u opštinama i to sa radnim a time i platnim koeficijentom najniže plaćenog radnog mesta, rečeno je sinoć. U prilog tvrdnji ukazano je na položaj bivšeg srpskog zamenika gradonačelnika Hrvatska Kostajnice koji iako se zakonski izjasnio da će profesionalno obavljati poslove, više od pola godine nije bio uopšte prijavljen kao zaposlenik! Najnoviji je slučaj za donačelnikom Hrvatske Dubice čiji je platni koeficijent ravan onomu koju ima opštinska spremačica! “To je više nedopustivo jer reč je o legitimno izabranim predstavnicima koji imaju zakonski status funkcionera, a prema njima se odnosi kao da su nameštenici ili čak i ispod toga, rekao je član Odbora Petar Samardžija.

Za izlazak iz medijske izolacije prvi korak može biti aktivnije prisustvo na društvenim mrežama jer one više nisu ekskluzivitet mladih pošto ih danas koriste sve generacije. Ne treba previše sredstava osim angažmana nekoliko pojedinaca da svaka od 12 stranačkih organizacija koje su u sastavu Županijske otvori svoje profile na društvenim mrežama i posredstvom njih širi informacije o svojim aktivnostima, predložio je učestvujući u radu sednice predsednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman.

Osim navedenih tema raspravljalo se o stanju u opštinskim i gradskim organizacijama, a županijski Odbor je jednoglasno za sekretara izabrao Petra Samardžiju.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Banija Online zadržava pravo brisanja komentara sa neprikladnim sadržajem!
reklamirajte se cbc