dragan jovanovic danilov
NOVI SAD
- Na programu ''Pesnička radionica'' na ''Prolećnim Brankovim danima 2016'', na času kreativnog pisanja, u Zmaj Jovinoj gimnaziji u Novom Sadu, drugoj po starini u Srba, nastupio je poznati pesnik Dragan Jovanović Danilov. Zajedno s njim u programu su učestvovali talentovani đaci-pesnici ove gimnazije: Helena Budimir, Luka Stanković i Jovan Vunić.

Danilov je govorio o svojim počecima, o karijeri koja je započela kao fudbalska, a onda se sudbinski pretvorila u pesničku. Istakao je da poezija nije neki apstraktni svet, već uvek izvire iz života, iz naoko sitnih pojedinosti koje imaju svoju stvarnost. U punoj svečanoj sali publika je aplauzima primila svaku pročitanu pesmu, i Danilova i mladih pesnika.

Na kraju nadahnutog programa Brankovo kolo je poklonilo mladim pesnicima primerke pesničkog prvenca Jelene Stajić ''Voleti ono što imaš'', a Draganu Jovanoviću Danilovu – knjige pesama Nasa Vajene (Grčka), Kerol en Dafi (Škotska) i Nikite Danilova (Rumunija), ranijih dobitnika međunarodne nagrade ''Branko Radičević''.

Program ove manifestacije u slavu dana rođenja Branka Radičevića se nastavlјa promocijom ''Panorame krajiške poezije'' (Art-print, Banjaluka, 2015) Mirka Vukovića, u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu, Dunavska 1, u 19 časova. Učestvuju pesnici Ranko Preradović, Milan Rakulј i Nikola Paripović, te Jovana Krmpotić, pijanistkinja..
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc