smotra decijeg folklora
PETRINJA - Treća smotra dječjeg folklornog stvaralaštva „Naše kolo veselo“ održana je u subotu, 2. travnja 2016. godine u Velikoj dvorani Hrvatskog doma Petrinja.

Svoje folklorno umijeće i bogatsvo pred prepunom dvoranom pokazala djeca iz devet folklornih društava. Uz domaćine Folklorni ansambl „Petrinjčica“ nastupili su FA „Turopolje“ iz Velike Gorice, KUD „Hrastovička gora“ iz Hrastovice, KUD „Zvuci Banije“ iz Jabukovca, KUD „Glinska tamburica“ iz Gline, KUD „Budičanka“ iz Budičine, HKUD „Radost“ iz Sela, KUU „Staro Brestje“ iz Sesveta, HKUD „Mošćenica“ iz Mošćenice, te gosti Gradski dječji zbor HPD-a „Slavulj“ i učenici osnovnih škola „I.G. Kovačić“ iz Gore i „Jabukovac“ iz Jabukovca.

Ovom veselom događaju prisustvovao je i Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje,  koji je bio izrazio zadovoljstvo i ponos zbog djece koja su nastupila, jer kako je rekao: „Oni su najveće bogatstvo našega grada.“ Gradonačelnik je pozdravio sve prisutne i poželio dobrodošlicu svim gostima te dodao: „Našu kulturu i tradiciju moramo njegovati i čuvati. Narodna nošnja je obilježje našeg grada i to mora ostati.“ Ujedno je pohvalio rad organizatora Folklorni ansambl „Petrinjčicu“ i POU Hrvatski dom Petrinja.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc