Marina Vojinović i Nenad Grujičić
Marina Vojinović i Nenad Grujičić
ARANĐELOVAC - U biblioteci "Sveti Sava" u Aranđelovcu, sinoć je održano pesničko veče Marine Vojinović (1978, Gnjilane) iz ovog grada, koja je dosad objavila dve knjige u Brankovom kolu: "Gubiš-dobijaš" (2007) i "I kazna i dar" (2011). Ovo je bilo njeno prvo predstavlјanje u Aranđelovcu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. U Novom Sadu je studirala srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu. U okviru programa Brankovog kola dosad je nastupala na Stražilovu, u Sremskim Karlovcima, Novom Sadu i Beogradu.

O njenim knjigama sinoć je govorio Nenad Grujičić, urednik i recenzent. Naglasio je da ova pesnikinja nosi urođeni pesnički talenat u rascvatu melodijske i semantičke lepote svakog stiha i strofe. Marina Vojinović je u tri navrata govorila po desetak pesama za svaku dobijajući aplauz.

U drugom delu programa, Nenad Grujičić, za podršku i u čast prvog pesnikinjinog nastupa u gradu u kojem živi i radi, govorio je pesme iz svoje nagrađene knjige "Svetlica" (Prosveta, Beograd, 2015) i knjige za decu "Maca na vratanca" ( Brankovo kolo, Sremski Karlovci, 2015). Zatim je iz Panorame poezije Brankovog kola pročitao antologijsku pesmu Marine Vojinović "Dome moj", ukazujući time i na svoju poznatu antologiju srpske izbegličke poezije "Prognani Orfeji", u kojoj se nalaze izgnani pesnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i sa Kosova i Metohije. Uz nadahnut razgovor s publikom i nove aplauze, ovo uspešno pesničko veče završilo je sa pozivom aranđelovačkim pesnicima da nastupe u septembru na 45. Brankovom kolu.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc