noc knjige petrinja
PETRINJA
- I ove godine Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja priključila se obilježavanju Svjetskog dana knjige organizirajući „Noć knjige“. Tijekom večeri u petak, 22. travnja 2016. godine, održana su raznovrsna i zanimljiva predavanja, izložbe i radionice, a knjižnicu je posjetio i Darinko Dumbović, gradonačelnik grada Petrinje, naglasivši: „Knjiga i knjižnica predstavljaju čuvanje jedne baštine, knjiga predstavlja ono što moramo kroz cijeli život učiti, a knjižnica predstavlja nadgradnju standarda ali i duha kojim se ostvaruju nove mogućnosti. Drago mi je da se u Knjižnici održava Noć knjige kao i u svim gradovima Hrvatske, a svi ovi događaji u gradu čine ga kulturnim središtem na europskoj razini.“

Ovom prigodom gradonačelnik je degustirao domaće petrinjsko pivo koje je prezentiano kroz radionicu naziva Knjižničarsko pivo, na kojoj je održano predavanje, odnosno prezentirano teoretsko i praktično znanje proizvodnje piva u vlastitoj izradi.

„Noć knjige“ je manifestacija koja se održava u svim knjižnicama diljem Hrvatske povodom Svjetskog dana knjige. Manifestacija se odvija od 18.00 do 1.00 sat iza ponoći. Za djecu je bilo predstavljanje knjige Čarobne cipele, potom radionica naziva Borba dronova, gdje su djeca imala prigodu pokazati svoju vještinu upravljanja dronovima između visećih knjiga i vještine slijetanja na knjigu.

Ove godine izložbu knjiga Jezično blago pripremila je Sanje Tomazinić Krotin. Izložila je jezične priručnike i stara književna djela čime se pokazuje kontinuitet poučavanja hrvatskih učitelja hrvatskom jeziku u školskoj i javnoj uporabi.

I na kraju je održano spomenuto predavanje o proizvodnji piva koje u održali članovi Petrinjske udruge pivara.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc