folklorasi prosvjete ZAGREB - Folklorna sekcija zagrebačkog pododbora ‘Prosvjete’ uspješno se predstavila na koncertu za muzičke sastave, vokalne grupe i grupe nacionalnih manjina u okviru 39. Smotre folklornog amaterizma Grada Zagreba, održanom 8. maja u maloj dvorani KD-a ‘Vatroslav Lisinski’. Publika ih je za nastup nagradila gromkim aplauzom, a prve kritike žirija bile su jako pohvalne. ‘Prosvjeta’ se predstavila igrama iz Srbije, s autoricom koreografije i muzičke obrade Milanom Lukić, voditeljicom ansambla Bogdankom Dukić i voditeljem muzičkog sastava Markom Rajkovićem.

- Novi članovi sekcije uspješno su se uklopili i dobro otplesali ovu zahtjevnu koreografiju -rekla je voditeljica sekcije Nada Komljenović, ističući da za su razliku od drugih ansambala, u kojima su u velikoj većini ili isključivo žene i djevojke, u ‘Prosvjeti’ zastupljeni i muški plesači.

Osim ‘Prosvjete’ koja je predstavljala srpsku, na koncertu su nastupili KUD-ovi još tri nacionalne manjine: bošnjačka folklorna grupa ‘Bosana’, folklorna grupa ‘Jeteliček’ Češke besede Zagreb i ‘Romska duša’. Osim četiri manjinska ansambla, nastupilo je i deset KUD-ova i pjevačkih grupa, među njima i Grupa za međunarodni folklor SKD Ivan Goran Kovačić koja uz manjinske grupe jedina prikazuje plesnu baštinu naroda Evrope.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc