nasa ispovijest
GRADIŠKA - Monografija ,,Naša ispovijest“, koju su na inicijativu Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske zajednički objavile vlade Srpske i Srbije, predstavljaju srpske žrtve janosti u sasvim novom svjetlu. Poslije nedavne promocije u Americi , primjerak knjige predstavnici Udruženja uručili su i načelniku Gradiške, opštine u kojoj udruženje ima sjedište.

– Srpske žene su dosada uglavnom predstavljane kao majke, supruge i sestre boraca Vojske Republike Srpske koji su na svakom mjestu u inostranstvu predstavljani kao slokovci, monstrumi, silovatelji, plačkaši i genocidsu vršili kako je to predstavljeno. Ova knjiga mjenja tu sliku jer mi nismo samo njihove supruge i majke jer i mi smo žrtve rata i ova knjiga to potvrđuje, istakla je Božica Railić, predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske.

– Želimo i dalje da ih ohrabrimo da iznesu punu istinu vezano za stradanja u proteklom ratu i mislim da svi oni koji su činili zločine treba da odgovaraju i da susštinskog pomirenja među narodima neće biti dok svi zločinci ne budu odgovarali pred sudovima, rekao je Zoran Latinović, načelnik opštine Gradiška.

Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc