prosvjeta novo rukovodstvo ZAGREB - U subotu, 21.maja 2016. godine, održana je Glavna skupština Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta”.

Glavnoj skupštini prisustvao je 71 delegat od ukupno izabranih 72, iz 51 pododbora. Skupština je izabrala novo rukovodstvo Društva za naredni period od četiri godine.

Kandidati za predsednika bili su Mitropolit Porfirije Perić na predlog zagrebačkog pododbora te Siniša Ljubojević kao prijedlog riječkog pododbora.

Za predsednika SKD “Prosvjeta” izabran je Siniša Ljubojević, a za potpredsednike su izabrani Sretenka Čaović i Jovica Radmanović. Uz izabrane potpredsednike za tu funkciju u Društvu kandidovla se i Aneta Lalić.

Skupština je izabrala i novi Glavni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti.
Novoizabrani predsednik zahvalio se na poverenju delegatima Glavne skupštine nakon čega mu je na izboru čestitao i Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić.

U izjavi za medije Ljubojević je naglasio ciljeve i prioritete koje će pratiti u mandatu predsednika krovne kulturne organizacije Srba u Hrvatskoj. To su, između ostalog, jačanje i razvijanje rada pododbora, briga i očuvanje obrazovanja na maternjem jeziku i pismu,te insistiranje kod nadležnih institucija da se na istoku Hrvatske obrazovanje registruje prema modelu koji se trenutno provodi u srpskim odelenjima.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc