SKD Prosvjeta mali gradac 1 GAREŠNICA - Sedma Smotra dječjeg stvaralaštva u Garešnici okupila je u nedjelju 12. juna 13 kulturno-umjetničkih društava. Smotra koju organizira SKD Prosvjeta Garešnica od ove godine ima i službeni naziv – “Djeca su ukras svijeta”. Takmičenje u starim dječjim igrama je održano u Velikoj Bršljanici, a smotra dječjeg folklora u Garešnici. Nastupila su dva hrvatska i većina manjinskih društava, a na događanju su sudjelovali i gosti iz inozemstva. Pododbori SKD Prosvjete koji su nastupali i činili polovinu izvođača dolazili su iz čitave Hrvatske – od Istočne Slavonije, preko Zapadne Slavonije i Banije do Korduna.

Da su djeca ukras svijeta, potvrdili su: KUD “Palična” Severin, KUD “Paklenica”, Češka Obec Bjelovar, Zajednice Mađara Grubišno polje i Dežanovac, ukrajinski KUD “Taras Ševčenko” – Kaniža, gosti iz Bosne i Hercegovine – Republike Srpske KUD “Mladost” Međeđa i pododbori SKD Prosvjete – KUD “Vaso SKD Prosvjeta mali gradac Đurđević” Bršadin, Daruvar, Mali Gradac, Vojnić, Vrginmost i KUD “Moslavina” Garešnica.

Među dragim gostima na Smotri su prisutvovali i Jerej SPC Slavomir Gvojić, predsjednik SKD Prosvjeta Siniša Ljubojević, predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović, predstavnica Ambasade republike Srbije, predstavnici češke i mađarske manjine i drugi.

Potporu za održavanje sedme Smotre dali su grad Garešnica, Bjelovarsko-bilogorska županija, Vijeće srpske nacionalne manjine županije i drugi donatori kao i volonteri, članovi domaćeg KUD-a koji su tijekom događaja bili radna ekipa – od jutarnje pripreme igrališta za igre, do ponoći kada je očišćena gradska tržnica gdje se održavalo večernje druženje.
banijsko vece cbc
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc