akademik2
BEOGRAD - Srpsko kulturno društvo „Zora“ Knin-Beograd, Zavičajni klub „Kninska Krajina“ i Udruženje Srba iz Hrvatske predstavili su u ponedjelјak 27. juna, uoči Vidovdana, sedmi broj godišnjaka „Kninska Krajina“, a akademiku Vasiliju Krestiću uručeno je najviše priznanje Društva.

O časopisu i tekstovima objavljenim u novom broju govorili su Danko Perić, Dušan Vukojević Mars i dr Milan Gutić.

O istorijskom činu, formiranju SKD Zora 1989. godine i njenim aktivnostima dosad, govorio je Nikola Cerovac.

Na svečanosti održanoj u Domu RVI, akademiku Vasiliju Krestiću Srebrni prsten Umjetničkog bratstva manastira Krka, je uručio arhimandrit manastira Krka otac Nikodim.

Akademik Krestić prisjetio se početka svog naučnog djelovanja, i akademika Vase Čubrilovića - na čiji je “nagovor” počeo da izučava istoriju Hrvatske, i posebno Srba u Hrvatskoj.


O Krestićevom stvaralaštvu govorio je prof. dr Jovan Plavša, prošlogodišnji dobitnik Srebrnog prstena.

Poeziju je govorio Dušan Đaković. Nastupila je Ženska pjevačka grupa „Izvor“ Kulturne zajednice Krajina.

Programu „Zvuci zavičaja“, prisustvovalo je više 60 ljudi, koji su došli čak i u vrijeme dok je Beogradom “bjesnilo” ljetnje nevrijeme.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc