7
GLINA - U srijedu 6. srpnja 2015. u prostorijama Knjižnice i čitaonice Glina, otvorena je izložba slika akademske slikarice Katarine Fabijanić. Iza ove mlade umjetnice već stoji sudjelovanje na 7 pojedinačnih i 22 skupne izložbe u zemlji ali i inozemstvu. S Glinom ju je, unazad dvije godine, povezao rad na ilustriranju knjiga poznate glinske spisateljice Jagode Kljajić „Mimoze u moru“ i „Vodeni žig“. Odabrane stihove iz prve zbirke večeras je pročitala gimnazijalka Ema Iharoš.

U ovom je „glinskom hramu kulture“, kako je gđa Kljajić nazvala prostor Knjižnice i čitaonice, biranim riječima predstavila mladu umjetnicu kao i uspješnu suradnju s njom na ilustraciji dviju knjiga. Poželjela je da ovako nadarena, marljiva i puna energije, nađe svoj put u umjetnosti. Siščanka Katarina Fabijanić se zahvalila na prilici da postavi izložbu u ovom prostoru pojasnivši da je njezina omiljena tehnika akrilna boja na drvetu, a u radovima (objektima) dominira trodimenzionalnost. Glinski slikar Vladimir Gregurić pozvao je kolegicu na likovnu koloniju koja se već godinama održava u Glini. Gđa Suzana Šantek je zahvalila slikarici na odazivu kao i publici na dolasku na otvorenje. Naglasila je također, da je HBOR donirala 4000 kn kojima će se za prostor Knjižnice i čitaonice nabaviti još stalaka kako bi se ubuduće moglo postaviti veći broj izložaka. Svi koji žele, izložbu slika Katarine Fabijanić u Glini mogu pogledati do 20. srpnja.

Tako je, uz pljuskom osvježenu glinsku ljetnu večer, Glinjane razgalio i pogled na lijepa i s puno pažnje i dara načinjena umjetnička djela.
Šta Vi mislite o ovome? Podijelite ili komentarišite tekst! Pratite nas na Facebook-u i Twitteru!


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove portala Banija Online. Ukoliko prenosite ovaj tekst na drugi sajt, a Banija Online je naznačena kao izvor / autor teksta, molimo da i to prenesete po mogućnosti sa linkom ka izvornom tekstu.
reklamirajte se cbc